Mérésadatgyűjtő és monitoring rendszerek

Mérésadatgyűjtő rendszerek építése

Cégünk, mint a Gantner az Exor és az ECOM WebFactory cégek magyarországi képviselete olyan hardver és szoftver eszközök segítségével építi ki mérésadatgyűjtő rendszereit, melyeket ipari körülményekhez, nagy megbízhatóságú rendszerek létesítéséhez fejlesztettek ki. A Gantner ISM és e.bloxx sorozatú moduljai a legkülönbözőbb digitális és analóg műszerek jeleinek fogadására és feldolgozására alkalmasak. Cégünk az ISM sorozatú modulokra olyan speciális firmware-eket fejleszt, amelyek segítségével az egységek az iparban általánosan alkalmazott műszerkimenetek feldolgozása mellett egyedi műszerek jeleit, kommunikációs protokolljait is képesek feldolgozni, és ezáltal ipari buszon (Modbus, Profibus, más ASCII protokollok) elérhetővé teszik a mérésadatokat. A Gantner adatgyűjtői (IDL100, IDL101, e.gate) olyan megoldásokat kínálnak, amelyek mind adatátviteli sebeségben, mind kommunikációs lehetőségekben a legmodernebb ipari kihívásoknak is megfelelnek. 
Az Exor cég UniOp sorozatú operátorpaneleihez több, mint 150 kommunikációs driver (protokoll) áll rendelkezésre, így a HMI egységek gyakorlatilag bármilyen ipari környezetben alkalmazhatók. A panelek adattovábbítási, kettős protokoll, gateway funkciói különböző protokollokat használó rendszerek kommunikációját is képesek biztosítani.  
A WebFactory SCADA rendszert a német Bosch cég egyik leányvállalata fejlesztette ki azzal a céllal, hogy üzemei számára egy olyan SCADA rendszert biztosítson, amely mindazt a szolgáltatást biztosítja, melyet a mai SCADA rendszerek nyújtanak, de az ellenőrző munkaállomások száma ne legyen korlátozott. Így jött létre a HTML alapú rendszer, amely web böngészőben jeleníti meg az adatokat, és a legfejlettebb HTML technikákat kihasználva, valamint activeX komponensek segítségével hozza létre a kezelőfelületet, és egy kommunikációs objektum segítségével biztosítja, hogy a WebFactory szerverhez TCP/IP-n (pl. Interneten) kapcsolódó számítógépek kezelői is - megfelelő jogosultságok esetén - ugyanúgy be tudjanak avatkozni a rendszer működésébe, mint a helyi kezelők. Mivel a WebFactory lényegében egy OPC kliens alkalmazás, bármilyen OPC szerverhez alkalmazható. A WebFactoryt fejlesztő német ECOM WebFactory cég OPC szervere a legfontosabb kommunikációs protokollokat (Modbus, Profibus, stb.) biztosítja. Az Exor UniOp operátorpanelekhez a gyártó által fejlesztett OPC szerver lehetővé teszi, hogy egy PC hozzáférjen az operátorpanelhez kapcsolt egységek változóihoz, így lényegében használja a 150 kommunikációs drivert, melyet az UniOp panelek nyújtanak.

Tartályparki környezetvédelmi és készletnyivántartó monitoring rendszer

A rendszer földalatti vagy földfeletti, környezetre ártalmas anyagokat tároló tartályok környezetvédelmi felügyeletét biztosítja a tartály falának megkettőzése nélkül. A rendszer nagypontosságú, hőmérséklettel kompenzált szintmérőből, készletnyilvántartó helyi számítóműből, intelligens adatgyűjtőből, határértékképzőből, hálózattól független tápegységből, programozható GSM és kapcsolt telefonvonalat kezelő riasztó egységből, valamint távfelügyeleti számítógépekből áll.  A monitoring rendszer kiegészülhet a tartálypark szivattyúállomásait vezérlő rendszerrel, készletnyilvántartó felügyeleti számítógépekkel. Lehetőség van a tartálypark Interneten keresztüli felügyeletre, valamint olyan szolgáltatásra, amelyen automatikusan értesíti a beszállítót a tartálypark beszállíthatóságáról.