Dataman kódolvasók

Napjainkban az ipar minden területén használnak kódokat, legyen szó pl. termékkövetésről, lejárati dátumról, gyártás közbeni információkról. Ezeknek a kódoknak a leolvasása néha nem könnyű feladat, hiszen akár a jelölés felvitele közben adódó nehézségek, akár mechanikai sérülések, ívelt felület, zavaró háttér nehezíthetik a kódolvasást.

A Datamatrix kódok elterjedésével és a jelölési technológiák fejlődésével egyre nagyobb teret hódít meg a közvetlen anyagjelölés (DPM) használata. A kép alapú kódolvasás előnye, hogy a kódokat (DPM is) a fejlett algoritmusnak köszönhetően a kódolvasók extrém feltételek mellett is megbízhatóan olvassák a kódokat.

A fejlett algoritmusok mellett a különböző világítás és lencse variációk is segítenek abban, hogy egyedülállóan magas olvasási aránnyal rendelkező kódolvasót integráljon a gyártási folyamatba.

Kézi kódolvasók

A DataMan kézi kódolvasóinak széles választéka minden iparág számára kínál megfelelő vezetékes és vezeték nélküli típust. Akár jó minőségű kódok olvasásához van szüksége alacsony árfekvésű típusra, akár a legnehezebben olvasható kódok olvasásához keres megfelelő teljesítményű típust, a DataMan meg tudja oldani a feladatot. 

 

  Vezeték nélküli Nehezen
felismerhető
2D DPM
kód olvasása
(Ultralight
technológia)
2D DPM
kód olvasása
Nehezen
felismerhető
1D/2D kód
olvasása
Jó minőségű
1D/2D kód
olvasása
DataMan 8600
    DataMan 8050X
    DataMan 8050  

A kódolvasók legfrissebb katalógusát a Letöltés oldalon töltheti le.

Fix olvasók

Az kis méretű DataMan fix olvasók ideálisan alkalmazhatók olyan helyeken, ahol kevés hely áll rendelkezésre, például a  termékazonosítás és folyamatszabályozás területein. Ezek a kódolvasók megbízható megoldást nyújtanak változó munkatávolsághoz, bármely gyártósorra, a leggyorsabb iratkezelő rendszereket is beleértve.

Dataman 300 alkalmazásban:

Nagy tudású dekódoló szoftver

Hatékony dekódoló szoftverével a Dataman sorozat az ipar legmegbízhatóbb kódolvasója. Az 1DMax+™, kategóriájának legjobb 1D vonalkód leolvasó eszköze, irány-független vonalkód leolvasásához optimalizálva még a legnehezebben olvasható vonalkódokat is dekódolja. Az 1DMax+™ szabadalmazott Hotbars™ technológiával kombinálva ezeket a nagyszerű eredményeket minden korábbinál nagyobb sebességgel végzi el. A 2DMax+™, amely a Cognex szabadalmaztatott mintaillesztéses technológiáján alapuló áttörést jelentő 2D dekódoló szoftver, a kétdimenziós kódok, mint a DataMatrix vagy a QR-kód, sokféle minőség romlását kezelni tudja, bármi is okozta azokat. Az IDQuick™pedig gyors, nagy teljesítményű leolvasást tesz lehetővé a jó minőségű vonalkódoknál és a gyenge kontrasztú kódoknál egyaránt.

Fejlett képalkotás

Minden Dataman olvasó beépített világítással vagy egyes típusok esetében moduláris bővítésekkel kiválóan megvilágítja a kódhordozó felületeket. A világítás a feladatnak megfelelően testre szabható. A rugalmas lencse opciók, a nagy felbontású képszenzorok és az optimalizált képkészítési sebesség segítségével a DataMan olvasók képesek bármely felületen, bármely sebességnél minden alkalommal megfelelően megvilágítani és megtalálni a vonalkódokat.

 

 

Kivételesen könnyű használat

Az összes DataMan típus közös, a magától értetődő felhasználói felületét gyors a beállíthatóság és könnyű kezelhetőség jellemzi.
Hatékony ellenőrző szoftver biztosítja a kódminőség mindenre kiterjedő figyelését, a .NET utasításkönyvtár (DMCC.NET) segítségével könnyen integrálható PC alkalmazásokba.
Ezen felül a DataMan olvasókat könnyű a gyári hálózatba integrálni az ipari Ethernet protokollokat, például EtherNet/IP (beépülő profillal), PROFINET, Modbus/TCP és MC protokoll, támogató Cognex Connect™ programkészlettel.

Az intelligens Auto-Tune funkció segítségével a kódolvasó beállítása egy gombnyomással elvégezhető.

  Automatikusan
optimalizált
2D kódolvasás
(fényerő-szabályozás
és beszabályozás)
Közvetlen alkatrész
jelölés (DPM)
2D kódolvasás
Nagy sebességű
1D vonalkód olvasás
(VSoC-technológiával)
Gyors
1D vonalkód olvasás
1D vonalkód olvasása több irányból Nehezen
felismerhető
1D/2D kód
olvasása
Lassan mozgó,
jó minőségű 2D kód olvasása
DataMan 500X   igen igen igen igen igen igen
DataMan 500 QL     igen igen igen   igen
DataMan 300/302 X igen igen   igen igen igen igen
DataMan 300/302 L       igen      
DataMan 100/200 X   igen   igen igen igen igen
DataMan 100/200 Q       igen igen igen igen
DataMan 100/200 QL       igen igen   igen
DataMan 100/200 S         igen   igen
DataMan 50/60 L            
DataMan 50/60 S      
DataMan 50/60 QL          

A kódolvasók legfrissebb katalógusát a Letöltés oldalon töltheti le.

Támogatott kódtípusok

1D: UPC/EAN/JAN, Codabar, Interleaved 2 of 5, Code39, Code128, Code93, POSTNET, PLANET Code,  Australia 4-State, Japan 4-State, UPU 4-State,  Intelligent Mail Barcode, Pharmacode, GS1, DataBar

2D: DataMatrix, QR-kód és MicroQR kód. Kiegészítésként: VeriCode®
Összetett: GS1 (CC-A, CC-B), PDF 417, MicroPDF

DataMan kódminősítők

A DataMan 2D DataMatrix kódellenőrzők a legtöbb iparágban ma már kötelező legújabb kétdimenziós kódminőségi szabványoknak megfelelő, megbízható eredményeket nyújtanak. Bővebb információkért látogasson el a letöltés oldalra, ahonnan letölthető a kódminősítők adatlapja, vagy látogasson el a www.cognex.com/verifiers honlapra.