ISM - Moduláris mérő és adatgyűjtő rendszer

Az ISM (Intelligens Szenzor Modul) sorozat az e.bloxx család elődjének tekinthető. A rendszer fő koncepciója a modularitás, és olyan általános terepi mérőmodulok biztosítása, amelyek az iparban használt analóg és digitális jel feldolgozását lehetővé teszik. Az ISM sorozat modulválasztéka az elmúlt 2 év során az e.bloxx sorozat megjelenésével csökkent, de a sorozat legfontosabb tagjait a Gantner továbbra is gyártja azok népszerűsége, sokrétű felhasználhatósága miatt.

Az ISM sorozat modulja az iparban használatos analóg és digitális jelek feldolgozása mellett olyan aritmetikai, alarm, paraméter csatornákat is biztosítanak, amelyek lehetővé teszik egy ipari berendezés nagymegbízhatóságú helyi felügyeletét. A sorozat mindegyik típusa egységesen konfigurálható az ICP100 szoftverrel. Az analóg csatornák beállítása a megfelelő szenzor szenzoradatbázisból történő kiválasztásával, vagy a szenzor mérési módjának (feszültség, áram, ellenállás, hőelem, RTD) és linearizációjának megadásával történik. A 12 vagy 16 bites analóg csatornák kiértékelése akár 120 pontos linearizációval is történhet. A robusztus kivitel, a minimális fogyasztás szélsőséges ipari körülmények között is alkalmazhatóvá teszi a modulokat.
A modulok RS485 vonalon, ModbusRTU, Profibus DP és Gantner ASCII protokollon kommunikálnak, maximálisan 127 modul integrálható egy rendszerbe, melynek kiterjedése akár 3 km is lehet.

A sorozat IDL100 és IDL101 adatgyűjtője Modbus vagy ASCII Gantner masterként hozzá tud férni a rendszerben lévő modulok adataihoz, hogy a mérésadatokat összegyűjtse, feldolgozza, illetve archiválja. Az IDL100-as SMS protokoll szolgáltatása biztosítja az adatok távoli hozzáférhetőségét, valamint automatikus SMS alarmok küldését.

ISM modulok - műszaki leírás