Cégünkről

Történet

A Budasensor Kft-t 1993-ban Ébner Gyuláné okl. vegyészmérnök, és Ébner Gyula okl. villamosmérnök alapította azzal a céllal, hogy egy családi vállalkozás keretében hasznosítsák a petrolkémiai – élelmiszeripari folyamatirányítás, adalékolástechnika területén szerezett több, mint húsz éves szakmai tapasztalataikat.

A Kft 1994-től 1998-ig látta el a Hans Turck GmbH magyarországi képviseletét, amely a robbanásbiztos technológiák világszerte elismert gyártója. A Turck termékek sikeres bevezetése után a német anyacég a Budasensor szakembereire építve megalapozta a Turck Hungary Kft-t, amely a mai napig a cégünk fontos partnere.  
A Budasensor azóta jelentős utat járt meg mind szakmai, mind tevékenységi szempontból. A Kft. 14 munkatárssal dolgozik, és adalékoló berendezések gyártása mellett terepi adatgyűjtéssel, monitoring rendszerek fejlesztésével, szotverfejlesztéssel foglalkozik, ezen túlmenően több külföldi cég kizárólagos magyarországi képviseletét is ellátja. 

A Budasensor Kft. jelentős sikereket ért el az ipari képfeldolgozás terén is, 2010-től a Cognex rendszer integrátor partnereként (Partner System Integrator) elsősorban vision-rendszerek feljlesztésével foglalkozik. Alkalmazásai számos nagy magyarországi gyárban üzemelnek megbízhatóan, segítve a gyártás közbeni folyamatok ellenőrzését, a minőségellenőrzést, vagy a termékkövetést.

Gyártás, szervíz

A cég nagy megbízhatóságú, különleges biztonsági és pontossági igényeket kielégítő adalékoló berendezéseket gyárt, melyeket mind a polgári, mind a katonai repülőtereken hazánkban ma már kizárólagosan alkalmaznak. Az adalékoló berendezés NATO-kompatíbilis, 2004-től a magyarországi NATO repülőtéreken is alkalmazzák.

Szélsőséges körülmények között is használható elosztott intelligenciájú ipari vezérlők és adatgyűjtők és adat archiválók adják a cég egy másik fontos gyártmányát. A Budasensor Kft. által gyártott védelmi rendszerek őrzik a főváros ivóvíz ellátását szolgáltató szivattyúállomások nagynyomású gépegységeit, erőművi rendszerek szivattyúit. 
A cég biztosítja az általa szállított berendezések 24 órás szervízellátását olyan GSM hálózaton elérhető szervizkocsikkal, amelyeket a berendezések meghibásodás esetén automatikusan riaszthatnak SMS üzenet küldésével. 
A Magyar Honvédség repülőterein alkalmazott üzemanyagkitároló rendszereket a cég szakemberei több mint 15 éve szervizelik. A hazai repülőtereken használt valamennyi korszerű repülőgép-hajtóanyag adalékoló berendezés a Budasensor gyártmánya, illetve az NDK típusú berendezéseket 1984 óta a cég szakemberei tartják karban. 
A Kft a honvédségi repülőtereken 2001 óta készletnyilvántartó és környezetvédelmi monitoring rendszereket is létesített, amelyeket folyamatosan karbantart és fejleszt.