Képfeldolgozás 3D eszközökkel

• felületellenőrző rendszer 3D szkenneléssel A berendezés egy 3D szkenner és egy vision controller egység segítségével a következő funkciókat látja el:  a négy részletben beszkennelt kép 2D-s magasság képen jelenik meg, melyeket a rendszer időbélyeggel ment el. A mérési hibák helyét megjelöli a képernyőn, a mérési adatokról naplót vezet, az adatok lekérdezhetők. Az elmentett képeket visszatölthetők offline teszteléshez. A kétirányú szkennelések miatti hosszú ciklusidő rövidítése érdekében a gép re egy újabb szkennerfej került fel, ami majdnem a felére csökkentette az ellenőrzési időt.
referencia hely: Ecseri Kft. Cegléd

• Flexibilis nyák és alaplemez közötti távolság mérése a forrasztási pontoknál 3D szkennerrel. A képfeldolgozó szoftver Vision Pro eszközökkel, Cognex Designer fejlesztő rendszerben készült.
3D szkenner képeket készít és analizálja azokat. A tárgyak befogásához egy nagyon pontos kézi mozgatású ülék készült, mely stabilan tartja a darabot a két beolvasási pozícióban.  A mágneses megszakítók biztosítják a megfelelő sebességet a szkenneléshez, mindez motoros meghajtással is elérhető drágább megvalósítási áron. A képek elemzése nagyon finom magasságbeli eltéréseket is észlel, az alkatrészek megfelelő pozíciójának ellenőrzése mellett.
referencia hely: Continental Automotive Systems -Nagyszeben, Tiencsin